WYKONANIE: Cebulę, czosnek i mięso mielone usmażyć na patelni, następnie dodać obrane i pokrojone pieczarki i dusić kolejne 10 minut. Ugotować kaszę i wymieszać z mięsem. Dodać rozkruszoną część kostki rosołowej, posolić i popieprzyć. Naczynie żaroodporne wysmarować małą ilością tłuszczu. Papryki umyć i poodcinać im "wierzchołki", oczyścić z nasion. Papryki nadziewać przygotowanym farszem i przekładać do naczynia żaroodpornego. Zapiekać w 190 stopniach 50 minut. Po około pół godziny położyć na wierzch papryk kawałek papieru do pieczenia, aby się za mocno nie przypiekły.
poniedziałek, 21 maja 2012
Papryki faszerowane
WYKONANIE: Cebulę, czosnek i mięso mielone usmażyć na patelni, następnie dodać obrane i pokrojone pieczarki i dusić kolejne 10 minut. Ugotować kaszę i wymieszać z mięsem. Dodać rozkruszoną część kostki rosołowej, posolić i popieprzyć. Naczynie żaroodporne wysmarować małą ilością tłuszczu. Papryki umyć i poodcinać im "wierzchołki", oczyścić z nasion. Papryki nadziewać przygotowanym farszem i przekładać do naczynia żaroodpornego. Zapiekać w 190 stopniach 50 minut. Po około pół godziny położyć na wierzch papryk kawałek papieru do pieczenia, aby się za mocno nie przypiekły.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz