poniedziałek, 21 listopada 2011

Eintopf z kurczaka

SKŁADNIKI: 1,5 kg filetów z kurczaka, 2 duże cebule pokrojone w kostkę, 600 ml - do 1 l bulionu warzywnego, 200 g ziemniaków ugotowanych i pokrojonych w kostkę, 200g (lub więcej) kukurydzy, 4 pomidory pokrojone w ćwiartki, 1 puszka pomidorów krojonych, 2 posiekane ząbki czosnku, 2 skrojone w krążki papryczki chilli (bez nasionek), 2 łyżki mielonej papryki, sól, pieprz cayenne.

WYKONANIE: Ugotować bulion warzywny, a także ziemniaki - w osobnym garnku. Do przygotowanego bulionu dodajemy pokrojone w paseczki i małe kawałeczki piersi kurczaka, a następnie cebulę, pomidory, pomidory w puszce, czosnek, chilli i ziemniaki. Dodajemy mieloną paprykę, sól, pieprz i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Na koniec dodajemy kukurydzę i gotujemy jeszcze ok. 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz