SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, 2 żabki czosnku, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, puszka pomidorów krojonych, kostka sera żółtego, 4 duże płaty tortilli, chilli, sól, pieprz.
WYKONANIE: Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę, wyciśnięty czosnek i mięso. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć ser. Po około 15 minutach na patelnię dodajemy pomidory, kukurydzę i fasolkę. Wszystko dusić jeszcze około 10 minut, doprawić do smaku.
Odpowiedniej wielkości naczynie posmarować małą ilością oleju po czym kłaść na zmianę - 1 płat tortilli, farsz, ser kolejny płat tortilli i znów farsz, ser (kontynuujemy dopóki nie skończy nam się farsz). Na wierzchu oczywiście ma być tortilla. Zapiekamy "lasagnę" 10 minut w piekarniku w 200 stopniach. Przyrządzoną "lasagnę" kroimy na trójkątne porcje i przekładamy na talerze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz