poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Zupa gulaszowa

SKŁADNIKI: 40 dag wołowiny bez kości, 1 l bulionu warzywnego, 2 cebule, 2 czerwone papryki, 2-3 pomidory, ząbek czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki mielonego kminku, szczypta chilli, sól, pieprz, zielona pietruszka.

WYKONANIE: Przygotować litr bulionu z włoszczyzny. Skroić cebule i pomidory w kostkę, a paprykę i mięso w paseczki. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić przygotowaną, skrojoną cebulkę. Po chwili dodać mięso i paprykę i dusić do czasu aż mięso będzie dosyć miękkie, a wtedy przełożyć wszystko do garnka z bulionem. Dodać skrojone pomidory oraz przyprawy - czosnek, paprykę mieloną, kminek, sól, pieprz i chilli, gotować do momentu aż mięso będzie całkiem miękkie. Na koniec rozlać do miseczek i udekorować pietruszką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz